Infosessies: werken bij de politie

jobstudentenkaravaan
Wil je graag bij de politie werken?
Het ACV helpt je in twee infosessies bij de voorbereiding op de selectietesten.

Om bij de politie aan de slag te gaan, moet je over heel wat competenties beschikken. De kandidaten worden op heel wat criteria getest. ACV-Politie en ACV-Bijblijven willen geïnteresseerden de kans bieden zich hierop voor te bereiden. Om een goede voorbereiding te garanderen, vinden twee infosessies plaats. Met een goede voorbereiding verhoog je de kans dat je met glans slaagt voor de selectietesten. 

Tijdens de infosessies maken we je wegwijs in wat er je te wachten staat. Op de eerste dag krijg je heel wat nuttige informatie en tips over de politiestructuren en het verloop van de selectieprocedure. Uit ervaring weten we op welke vlakken veel kandidaten sneuvelen. Dag twee biedt de deelnemers de kans om enkele oefeningen te maken die specifiek voorbereiden op de selectieproeven. We staan onder meer stil bij de rapportagetest, de cognitieve test, de situatieproef en het interview. 

Heb je interesse in een job bij de politie en ben je gemotiveerd om er echt voor te gaan, dan ben je van harte welkom! Je kan al vanaf het laatste jaar secundair onderwijs deelnemen aan de selectieproeven. Inschrijven voor deze dagen is wel noodzakelijk. Enkel als je de eerste avond hebt gevolgd, kan je deelnemen aan de tweede sessie.

Eerste sessie: maandag 18 april van 19 uur tot 21.30 uur.
Deze infodag vindt plaats in de gebouwen van ACV Gent, zaal Verhaegen, Poel 7.
Tweede sessie: zaterdag 23 april 2015 van 9 tot 16 uur.
Deze infodag vindt plaats in de gebouwen van ACV Sint-Niklaas, zaal Den Hof, H. Heymanplein 7.

Inschrijven voor deze dagen kan via www.acvwerkt.be of www.jeloopbaan.be.