Overzicht regionieuws en opinie

ACV laat van zich horen
FEB 3

Bezorg ons je tips voor minder stress en een betere combinatie van werk en privé en win!

Van maandag 6 februari tot en met Valentijn, 14 februari houdt ACV Oost-Vlaanderen een Valentijnsactie. Bezorg ons je beste tips over waar we als vakbond nóg meer kunnen op inzetten om stress te verminderen en over hoe we als vakbond ervoor kunnen zorgen dat je werk en privé beter kan combineren. Voor de juiste tip hebben we een verrassing in petto. 
Doe mee en win 2 uur voor jou en je partner in een privé wellness of win een pakket relax- en verzorgingsproducten ter waarde van 75 euro.
Handvest van de werkzoekende
Veel mensen zijn vandaag op zoek naar (ander) werk. Daarbij komen ze niet alleen met potentiële werkgevers in contact, maar ook met de VDAB, de RVA, uitzendbureaus en outplacementkantoren, gespecialiseerde begeleidingsdiensten voor werkzoekende jongeren of personen met een arbeidshandicap ...
Het is belangrijk dat werkzoekenden tijdens die contacten kunnen terugvallen op duidelijke rechten. Het ACV heeft daarom een ‘handvest’ geschreven met tien concrete basisrechten voor werkzoekenden. Het ACV voert nu campagne om deze rechten te laten opnemen in het handvest van de VDAB en om te zetten in wetgeving. Marc Peelman, verantwoordelijke voor de arbeidsmarkt- en werkzoekendenwerking bij ACV Oost-Vlaanderen, geeft meer tekst en uitleg bij dit handvest.
Lees meer