Nood aan loopbaanadvies?

Contract-loopbaanbegeleiding
Op de website www.jeloopbaan.be vind je heel wat initiatieven die je kunnen helpen om je loopbaan verder uit te bouwen. Deze initiatieven worden door ACV (o.a. ACV-Bijblijven) of zijn partnerorganisaties (vzw Vokans, vzw Arabel, Centrum voor Loopbaanontwikkeling van LBC-NVK of vzw Alternatief) georganiseerd.
Je vindt er initiatieven rond solliciteren, werken met een fysieke/psychische beperking, stress/burn-out,… Er zit vast wel iets tussen dat voor jou interessant is.
Vind je geen antwoord op je vragen bij het collectieve aanbod? Bij het ACV en zijn partnerorganisaties kun je ook terecht voor individueel advies of begeleiding op maat. 
En ACV betaalt een deel van de gemaakte kosten voor loopbaanadvies terug aan ACV-leden.

ACV-regiopropagandisten

Zij maken je wegwijs in je rechten en plichten. Je kunt bij hen terecht voor advies over sociaal-juridische items zoals studentenwerk, interim, arbeidsvergunningen, combinatie arbeid/gezin, eindeloopbaan,… Ze helpen je de voor- en nadelen af te wegen van maatregelen en systemen. Waar nodig verwijzen ze je gericht door naar instanties en diensten.
  • Interesse? Maak een afspraak met de ACV-regiopropagandist: spring eens binnen in jouw dichtstbijzijnde ACV dienstencentrum.

ACV-bijblijfconsulenten

Ze staan je bij in je zoektocht naar (ander) werk of een opleiding. Tijdens een kortdurende begeleiding geven ze je heel wat nuttige informatie en tips. Ze bekijken samen met jou welke (andere) richting je best uitgaat. Wanneer je graag een opleiding zou volgen of intensievere begeleiding wenst, bekijken ze met jou welke organisatie je best verder kan helpen.
  • Interesse? Maak een afspraak met een bijblijfconsulent: je vindt de contactgegevens op Bijblijven.be elders op deze site. De afspraak kan doorgaan in het voor jou dichtstbijzijnde dienstencentrum.
  • loopbaanbegeleiding. Je vindt de contactgegevens op www.jeloopbaan.be

Loopbaanbegeleidingscentra

De medewerkers van Arabel, vzw Alternatief, Centrum voor Loopbaanontwikkeling LBC-NVK en Vokans zijn gespecialiseerd in loopbaanbegeleiding. Samen met jou staan ze stil bij je loopbaan, jouw competenties en mogelijkheden. Gedurende een begeleiding van minimum 4 uur krijg je een beeld van je loopbaandoelen, uitdagingen en kansen in je (nieuwe) job. 

Loopbaanadvies


Vanaf 1 juli 2013 geldt een nieuwe regeling voor loopbaanbegeleiding. Elke werknemer met minstens één jaar werkervaring heeft het recht om elke 6 jaar loopbaanadvies in te winnen bij een door de VDAB erkend loopbaanbegeleidingscentrum. 
Per loopbaanbegeleidingstraject kan je voor 4 uur of voor 8 uur begeleiding kiezen. Een pakket van 4 uur kost je 40 euro. Dit lijkt misschien veel, maar is slechts een fractie van de reële kost die 550 euro bedraagt. 
Ben je ACV-lid? Dan betaalt de vakbond je loopbaancheque terug!

Vanaf 1 juli 2013 geldt een nieuwe regeling voor loopbaanbegeleiding. Elke werknemer met minstens één jaar werkervaring heeft het recht om elke 6 jaar loopbaanadvies in te winnen bij een door de VDAB erkend loopbaanbegeleidingscentrum. Per loopbaanbegeleidingstraject kan je voor 4 uur of voor 8 uur begeleiding kiezen. Een pakket van 4 uur kost je 40 euro. Dit lijkt misschien veel, maar is slechts een fractie van de reële kost die 550 euro bedraagt. 
Vanaf 1 juli betaal je je loopbaanbegeleiding niet langer met opleidingscheques, maar met loopbaancheques. Die kan je bestellen op de website van de VDAB.
Voor 8 uur begeleiding heb je dus twee loopbaancheques nodig. Je kan enkel met loopbaancheques betalen bij loopbaanbegeleidingscentra die erkend zijn door de VDAB.

Hoe terugbetaling ontvangen als ACV-lid?

Contacteer een van de ACV-partners in loopbaanbegeleiding. ACV zorgt voor de terugbetaling van 1 cheque van 40 euro nadat je 4 uur loopbaanbegeleiding hebt gevolgd. 
Het loopbaanbegeleidingscentrum brengt ACV hiervan op de hoogte. En jij ontvangt de betaling van 40 euro op je rekening.
  • Interesse? Maak een afspraak met één van onze partnerorganisaties in loopbaanbegeleiding. Je vindt de contactgegevens op www.jeloopbaan.be