Tweten en twilliciteren

Online Twitter
Via Twitter kun je via tweetberichtjes van maximaal 140 tekens aan anderen laten weten wat jou bezighoudt. Via Twitter kun je mensen volgen en zij kunnen jou volgen. In je Twitterprofiel heb je beperkt de mogelijkheid om te omschrijven wie je bent. 
Maar je kan ook solliciteren via Twitter. Ofwel twilliciteren!

Hoe Twitter inzetten bij je zoektocht naar werk?

  • Zorg ervoor dat je een interessant profiel hebt. Gebruik sleutelwoorden zodat toekomstige werkgevers je verschillende sterktes in één oogopslag zien.
  • Volg via Twitter de accounts van bedrijven waar je graag zou willen werken. Wanneer ze via Twitter een openstaande vacature bekendmaken, ben jij er als de kippen bij. 
  • Consulteer ook de Twitteraccounts waar vacatures gebundeld staan. Bijvoorbeeld @vacaturesBelgie of @be_automotive
  • Twesume: solliciteer via een Twitterbericht heel gericht bij een bedrijf waar je graag zou werken. Opzet is om via een kernachtig bericht jouw ervaringen en competenties in de kijker te zetten. Gezien zo’n tweet onmogelijk een volledig beeld van jou kan schetsen, vermeld je best ook een webpagina (bijvoorbeeld je LinkedInprofiel, een online portfolio, professionele webpagina,...). 
  • Tweet je netwerk dat je op zoek bent naar een (andere) job. De kans is dan groot dat jouw netwerk je berichtje weer deelt met hun eigen netwerk. 
  • Wanneer je Twitter alleen gebruikt om op de hoogte te blijven van anderen, het nieuws, de laatste vacatures,… heb je meestal niet veel te vrezen. Denk wel na wie je volgt want ook hieruit kan je toekomstige werkgever heel wat afleiden. Wil je graag dat bijvoorbeeld niet iedereen weet voor welke politieke partij je stemt, dan kun je er bij de instellingen van je account voor kiezen dat mensen je toestemming moeten vragen om je tweets te lezen en jou te volgen..

Not done op Twitter

  • Te veel Twitteraccounts volgen. Op die manier kun je moeilijk het overzicht bewaren en loop je het risico om interessante vacatures mis te lopen. 
  • Tweet zelf geen informatie die ervoor kan zorgen dat een bedrijf niet geneigd is om jou in dienst te nemen. Negatieve, racistische of vulgaire uitspraken maken je heel wat minder aantrekkelijk voor een toekomstige werkgever. 
  • Vermijd afkortingen wanneer je twilliciteert. Wees daarentegen creatief.

Bestel je werkloosheids- documenten online


Groene klevers op? Nieuwe attesten en/of kaarten nodig? Bestel ze online.