Je netwerk is groter dan je denkt

Solliciteren-online solliciteren
Online solliciteren is niet meer weg te denken. 
Het merendeel van je brieven en cv's verstuur je digitaal. 
Daarnaast moet je werk maken van je digitale sociale netwerk. Jobs kan je ook vinden via sociale netwerksites als LinkedIn, Facebook, Twitter of Pinterest. Het is dus aan te raden accounts te maken op de verschillende sociale netwerksites.
Weet tegelijkertijd ook dat toekomstige werkgevers je kunnen vinden op sociale mediasites: wees dus behoedzaam met je berichten (en foto's!) die je in je vrije tijd post.

Tips en tricks

  • Vul je profiel zo volledig mogelijk in. Zorg ervoor dat wat in je profiel staat overeenkomt met de inhoud van je cv en brief. Informatie die ontbreekt of anders vermeld wordt, geeft de werkgever al snel het idee dat je aan het liegen bent of dat je alles mooier voorstelt dan het werkelijk is.
  • Kies een professionele accountnaam. Bij voorkeur je voor- en achternaam en niet ‘dezuipschuit34’.
  • Zet je sterktes in de verf. 
  • Gebruik een degelijke pasfoto als profielfoto. 
  • Denk twee keer na voor je iets op sociale media plaatst. Een werkgever die je opzoekt op die sociale media wil vooral te weten komen of je persoonlijkheid past in het bedrijf. Let dus op met negatieve commentaren (zeker over je vorige werkgever) en racistische, vulgaire of domme uitspraken. 
  • Positieve aanbevelingen van je vroegere collega’s of baas kunnen een goed beeld geven van hoe jij in een bedrijf functioneert. Bijvoorbeeld concrete voorbeelden van hoe goed mensen met jou kunnen samenwerken. LinkedIn biedt deze mogelijkheid via ‘aanbevelingen of endorsements’. Negatieve uitspraken hebben het omgekeerde effect.
  • Werkgevers knappen af op schrijf- of grammaticale fouten.

Digitaal visitekaartje

Heel wat werkgevers bekijken niet alleen grondig je brief en cv . Vaak schuimen ze ook het internet af op zoek naar meer informatie over jou (denk aan je Facebook- of Twitterprofiel). Zo krijgt je toekomstige werkgever een ruimer beeld van jouw doen en laten.
Alle informatie die je zelf op het internet plaatst, mag een werkgever zonder problemen consulteren. Hiermee schendt hij je recht op privacy niet. Dit wil niet zeggen dat de werkgever deze informatie zomaar mag gebruiken. Stel dat een werkgever op het internet vaststelt dat je actief bent binnen een holebi-beweging, dan mag dit geen reden vormen om je te weigeren voor een gesprek. Op die manier discrimineert hij je immers omwille van redenen die geen verband houden met de functie of de aard van de werkomgeving. 
Spijtig genoeg is deze wetgeving makkelijk te omzeilen. Zo kan een werkgever immers een andere reden aanhalen waarom hij jou niet uitnodigt voor een gesprek. 
Je doet er dus goed aan niet alles zomaar op het internet te plaatsen. Denk dus twee keer na vooraleer je blogt of tal van privéfoto’s op het internet plaatst. Bij sommige sociale media zoals Facebook kun je ervoor kiezen om de toegang tot je gegevens te reserveren voor een selectie groep mensen die je persoonlijk kent. 
Staat er zonder jouw toestemming informatie over jou op het internet dan wordt jouw recht op privacy wel geschonden en dan kan je hiervoor stappen ondernemen 

Bestel je werkloosheids- documenten online


Groene klevers op? Nieuwe attesten en/of kaarten nodig? Bestel ze online.