Analyse van de loonkloof in de sociale balans

Grote ondernemingen in België moeten een jaarrekening publiceren. In de sociale balans die daarbij hoort, kunnen we de gemiddelde bruto personeelskost per jaar en per uur voor mannen en vrouwen binnen de onderneming berekenen. Wij deden dit voor de gegevens van het boekjaar 2016 die al beschikbaar zijn bij de NBB. 

Hoe groot is de loonkloof in jouw onderneming?

Je kan in de lijsten via de link hieronder jouw onderneming opzoeken om te zien hoe groot die verschillen zijn.
Elk jaar merken we dat er ondernemingen zijn die fictieve cijfers publiceren. Voor het bruto jaarloon voor mannen versus vrouwen zijn er 21 ondernemingen die zogezegd identiek dezelfde lonen hebben omdat ze eenvoudigweg de regel van drie toepassen. Ze verdelen de loonkost volgens het aantal mannen en vrouwen in de onderneming zonder de werkelijke cijfers te publiceren.
Voor de bruto uurloonkost publiceren zelfs 27% van de ondernemingen cijfers die zo’n klein verschil vertonen tussen mannen en vrouwen, wat niet mogelijk is omdat dat zou betekenen dat de mannen en de vrouwen in die onderneming gemiddeld dezelfde functie, dezelfde leeftijd, dezelfde anciënniteit,... zouden hebben. Dat zou wel ongelooflijk toevallig zijn.

Heb je vragen over deze cijfers?

Je kunt met vragen en problemen over deze cijfers altijd terecht bij de efideskundige van je verbond. Je secretaris kan je zeker in contact brengen met deze persoon. Via de efideskundige kan je ook de revisor aanspreken die de jaarrekening controleert en certificeert. Hij is een onafhankelijke die als taak heeft de getrouwheid van de cijfers van de sociale balans na te gaan.