Tewerkstellingsmaatregelen

Werkloosheid
Er bestaan tal van federale en gewestelijke maatregelen om de werkgelegenheid te bevorderen. Deze tewerkstellingsmaatregelen kunnen je helpen bij je zoektocht naar (ander) werk.

Hoe gebruik ik de tool: welke steunmaatregelen zijn nuttig voor mij?

Via de ACV-simulator kan je ontdekken welke tewerkstellingsmaatregelen op jouw situatie van toepassing zijn. De simulator bevat een lijst met de steunmaatregelen waarop je toekomstige werkgever aanspraak kan maken bij je aanwerving. Het gaat om maar liefst meer dan 120 maatregelen. We kunnen ze hier dan ook onmogelijk opsommen. Wel raden we je aan om gebruik te maken van de online simulator om zo de maatregelen die bij je persoonlijk profiel passen te achterhalen. 
Aan de hand van enkele vragen selecteert de simulator de maatregelen die op jou van toepassing zijn. Je kan ook zelf maatregelen selecteren voor een specifieke groep of alle bestaande maatregelen bekijken.
Deze tool geeft voor elke maatregel de te volgen procedure en de financiële voordelen en vermeldt welke maatregelen combineerbaar zijn. Bovendien vind je er alle contactgegevens van de overheidsinstellingen. Je kan online nagaan op welke voordelen en premies je als werknemer recht hebt, wat de voorwaarden zijn voor een bepaalde maatregel,... En dit alles op basis van persoonlijk profiel dat je zelf online kan opstellen
De module wordt regelmatig geactualiseerd. In de module zijn geen maatregelen opgenomen die slechts van toepassing zijn op één sector. 

Wat kan het ACV nog meer voor je betekenen?

Als lid van het ACV kan je voor je werkloosheidsdossier beroep doen op onze diensten. Samen met jou maken we een werkloosheidsdossier op en leiden we je door de soms ingewikkelde procedures. 
  • Je kan dit dossier desgewenst als e-dossier (eID) online opvolgen. 
  • Ook kan je beroep doen op onze bijblijfconsulenten die je helpen ander werk te vinden.

Meer info voor leden

Raadpleeg de fiches van de Wegwijzer sociale wetgeving van het ACV. Over dit onderwerp kan je volgende fiche(s) als pdf-bestand downloaden (inloggen):

Check je profiel op Mijn ACV


Consulteer je persoonlijk dossier op Mijn ACV. Onverhoopt werkloos? Ook je e-dossier werkloosheid vind je onder Mijn ACV.
Lees meer

Bestel je werkloosheids- documenten online


Groene klevers op? Nieuwe attesten en/of kaarten nodig? Bestel ze online.