• Sociale verkiezingen

  Lees meer
  ACV SV 2016 Sta jij als 1 man voor je collega's
 • Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Geef je carrière een vliegende start met ACV GO

  Lees meer
  ACV GO jongerenlidmaatschap
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Agenda ACV informeert

ACV informeert
jobstudentenkaravaan
Op woensdag 17 februari organiseren een rits aan lokale verenigingen, waaronder het ACV, voor de tweede keer een filmdag in 't Kasseiken in Wachtebeke. In de namiddag is het rijk aan de kinderen met de vertoning van Maya, ’s avonds brengt Jonas Geirnaert zijn eigenzinnige filmkeuze.
Lees meer
jobstudentenkaravaan
In 'Leven om te werken of werken om te leven?' houdt Stefaan Van Brabandt een bevlogen pleidooi voor minder werken en voor meer en beter (samen)leven. Volgens de Nederlandse historicus Rutger Bregman is minder werken zelfs de oplossing voor (bijna) alles. Hij sluit hiermee aan bij talloze filosofen uit de geschiedenis die allen waardig werk en meer vrije tijd bepleitten. Toch wordt ons door sommige politici en economen verteld dat we niet minder maar integendeel méér, langer en harder moeten werken. Maar waarom eigenlijk? En worden we daar wel beter van? Wat kunnen we daarover leren van filosofen? Je komt er alles over te weten op deze Blikopener die plaatsvindt op dinsdag 1 maart in Aalst.
Lees meer
jobstudentenkaravaan
- maandag 15 februari - 20 uur - Lochristi: info 'stress, burn-out, depressie'.
- donderdag 25 februari - 19.30 uur - Deinze: info 'burn-out'.
- donderdag 25 februari - 20 uur - Lebbeke: info 'stress, burn-out, depressie'.
- dinsdag 8 maart - 19.30 uur - Wortegem-Petegem: info 'tijdkrediet in de privésector'.
- donderdag 17 maart - 20 uur - Oostakker: info 'stress, burn-out, depressie'.
- donderdag 17 maart - 19.30 uur - Brakel: info 'tijdkrediet in de privésector'.
- maandag 21 maart - 19.30 uur - Zulte: info 'burn-out'.
Lees meer
ACV informeert

Regionaal nieuws ACV laat van zich horen

Meer nieuws
jobstudentenkaravaan
“Meer dan materiële noden hebben mensen in armoede behoefte aan inleving in hun situatie en respect”, zegt Mieke Van Hecke. Ze was volksvertegenwoordiger en directeur-generaal van het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs. Nu ze met pensioen is, blijft ze actief als voorzitter van de ‘Beweging van mensen met laag inkomen en kinderen’ uit Gent. Ze spreekt uit haar ervaringen.
Lees meer
Een stem voor uitzendkrachten
Werknemers met een contract van bepaalde duur die drie maanden anciënniteit hebben, mogen kiezen bij de sociale verkiezingen. Uitzendkrachten die drie maanden anciënniteit hebben mogen niet kiezen. Als ACV vinden we dat niet eerlijk en discriminerend. In Oost-Vlaanderen maakten we onze grieven bekend aan Stefaan Vercamer (CD&V), Evita Willaert (Groen) en Egbert Lachaert (Open VLD).
Lees meer
Meer nieuws
Op afspraak
Werkende leden kunnen voor bepaalde dossiers op afspraak terecht bij het ACV-dienstverleningspunt.
Lees meer
ACV-brievenbussen
Snel documenten bezorgen aan ACV Oost-Vlaanderen? Maak gebruik van de ACV-brievenbussen. Je vindt ze overal in de provincie terug!
Lees meer

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...
Banner eurobiljetten
Ons socialezekerheidsstelsel is gebaseerd op de betaling van sociale bijdragen op beroepsinkomsten. Deze sociale bijdragen dienen ter financiering van de vele uitkeringen en vergoedingen.
Lees meer